Neue Tasting-Symbole von Douglas Laing

Die schottische Whiskyfirma Douglas Laing & Co. hat neue zungenbrecherische Tasting-Hinweise und Farbcodierungen zur Hervorhebung ihrer Premium Abfüllungen eingeführt. Bislang benutzte man lediglich einen roten Kreis um ausgewählte Einzelfass Abfüllungen zu kennzeichnen. Nun werden verschiedene Farben verwendet, die jeweils unterschiedliche Herkunftsregionen bezeichnen. Ein blauer Kreis steht beispielsweise für einen “Idiosyncratically Intense” (eigentümlich intensiven) Islay Malt, ein purpurfarbener Kreis für einen „Hyperbolically Hearty” (übertreibend herzhaften) Highland Malt, während Rot nun ausschließlich für einen „Scintillatingly Silky” (geistsprühend sanften) Speyside Malt verwendet wird.

New Tasting Notes Unveiled by Douglas Laing

Tongue-twisting tasting notes and new colour-coded discs to highlight its range of Premier Barrel Scotch Malt Whisky bottlings have been unveiled by Douglas Laing & Co.

The independent Glasgow-based blender and bottler is no longer using only a red disc to indicate its single barrel selections – it is introducing geographically-coloured coded ones to highlight a distillery’s location.

A blue disc, for example, now represents a single barrel “Idiosyncratically Intense” Islay Malt, a purple disc indicates “A Hyperbolically Hearty” Highland Malt while red is now solely used for “A Scintillatingly Silky” Speyside.

Whisky wordsmith, co-owner and director, Fred Laing, said the new bottle discs would show buyers instantly a bottle’s origins…

(Scottish Food and Drink)